CURSURI DE DANS

Dansul este o cale distractiva prin care copii pot sa dobandeasca un corp sanatos si armonios. Prin dans copilul invata ca miscarea este o cale simpla de a atinge o stare de bine psihica cat si fizica, iar interactiunea constanta cu un partener sau cu un grup ii ajuta sa deprinda o incredere nepretuita in ei insisi precum si in ceilalti oameni. Prin nenumaratele stiluri de dans pe care le vor deprinde la Bursuceii Veseli, copiii vor invata intr-un mediu relaxat si prietenos, sa-si depaseasca timiditatea si sa se cunoasca pe sine.

 

Despre Cursurile de Dans

Cursurile de dans sunt o oportunitate pentru parintii care vor sa ofere copilului lor o dezvoltare armonioasa si o conditie fizica buna. Familiarizarea cu activitatea sportiva inca de mic ajuta la combaterea tendintelor nocive la care ne impinge societatea moderna: sedentarism, dependenta de tehnologie, mancarea nesanatoasa, postura gresita.

Poate cel mai pretios aspect al dansului este legatura unica pe care o creaza fata de propriul corp. Prin dans copilul ajunge sa devina constient de trupul sau, sa-l ingrijeasca si sa-l respecte, lucru atat de rar intr-o societate care impinge acest raport in cele mai nefericite extereme, fie cea a rusinii si neglijentei ori a supra-compensarii.

Structura cursului

Cursurile sunt structurate in functie de varsta si calitatile copiilor, astfel incat prin intermediul coregrafiilor atractive, pasii de dans vor fi retinuti cu usurinta, transformand dansul intr-o placere sau chiar pasiune.
Cursul este impartit in 3 etape:

  1. Etapa pregatirii organismului pentru efort – dezvoltarea si imbunatatirea calitatilor motrice si coordinative
  2. Prezentarea dansului si a elementelor sau figurilor tehnice specifice- date despre stilul de dans, muzicalitate, exemplificare
  3. Etapa Finala- revenirea organismului dupa efort, organizarea de jocuri prin care participantii denumesc si prezinta elementele nou-invatate.

De asemenea, oferim posibilitatea practicarii sportului si a dansului la nivel de performanta (participarea in cadrul competitiilor de profil, show-uri, evenimente, etc…. ).

Stilurile de dans 

Dansul sportiv 

DANSUL- SPORTIV este un sport de echipa constand in parteneriatul intre un baiat si o fata intr-un cuplu de dansatori ce interpreteaza pe muzica diferite ritmuri utilizand tehnici specifice. De-a lungul timpului s-au cristalizat doua sectiuni in functie de caracterul si provenienta dansurilor: sectiunea standard sau europeana (vals lent, tango, vals vienez, slow fox si quick step) si sectiunea dansurilor latino-americane (samba, cha-cha-cha, rumba, paso doble, jive).
Beneficii: Parteneriatul in dansul sportiv dezvolta relatiile inter-umane si o stare generala de bine. Dansatorii dobandesc incredere in ei insisi, se dezvolta fizic si psihic armonios, toate astea in cadrul unui colectiv in care invata eticheta specifica dansului de societate – asa cum era numit el acum o vreme.

Salsa si Merengue

Ritmurile tropicale si miscarile pline de energie care il caracterizeaza, reprezinta una ditre cele mai bune metode de a-ti inveseli ziua, a-ti imbunatati conditia fizica si a-ti face noi prieteni, miscarile fiind mult mai libere decat in cazul dansurilor sportive. Orice dansator poate sa dezvolte un stil propriu, personal de a dansa. Nu trebuie decat sa lase inhibitiile la o parte si sa traiasca muzica.

Rock & Roll

Reprezinta un stil muzical originar din Statele Unite ale Americii, care s-a dezvoltat în special la sfarșitul anilor 1940 și începutul anilor 1950 dintr-o combinație de blues, jazz, country și gospel. Acesta se caracterizeaza prin rasuciri, piruete, deplasări ale partenerilor în diferite directii, cu gesturi și miscari exagerate pentru a crea spectulozitate.

Disco

Este un gen muzical de divertisment apărut în anii 1970 în Europa și America de Nord. El provine din genul funk și cuprinde un repertoriu exclusiv destinat dansului. Dansul disco este caracterizat prin mişcarile din sold împreuna cu brațele ridicate efectuate pe ritmul muzicii . Dansurile disco populare includ ‘touch dancing’ , ‘hustle’ şi ‘cha cha’ . Figurile specifice acestui stil de dans au denumiri haioase si sunt extrem de amuzante si atractive pentru copii.

Dansul Modern

Reprezinta cel mai nou si mai atractiv stil de dans deoarece coregrafiile sunt tematice, realizate pe melodii foarte cunoscute sau la moda. Acesta imbina elemente si figuri din celelalte stiluri de dans, chiar si dansuri populare si etnice.

Pentru alte informatii nu ezita sa ne contactezi !